Album

Femunden 400 km 2014 27th of June, 2015
6-adrian_og_per_olav.jpgRigmor Rønning Myrvang lånte hundene våre fra høsten 2013 for å trene dem til Femunden 400 km vinteren 2014. Rigmor hadde ikke mye erfaring fra løp og det å stå på slede fra før. Hun og mannen, Per Olav, var veldig flinke til å trene og fikk på mange mil på hundene. Det ble et veldig bra Femundløp for Rigmor og hundene. Hun brukte 7 fra oss og og 1 som hun eier selv. De som var med var: Bachao, Brutus (hovedledere), Emira, Zevs, Mo, Poseidon, Cosak og Koda (Rigmor sin). Rigmor ble nr 3 av Siberian spannene som var en veldig god plassering.Takk til Rigmor og Per Olav for at de tok seg så bra av hundene denne sesongen. 
Valper Iz og Tingeling 24th of June, 2014
tingeling_og_iz_1.jpgVi fikk 6 nydelige valper 23 mai. Det ble 3 gutter og 3 jenter. Begge foreldrene er veldige gode lederhunder og har gått mange løp. We got 6 puppies 23th May. Father is Vikerkollen\'s RS Sigges Iz and the mother is Forstal\'s Citingeu (Tingeling) 
Puppies born 17 June 15th of July, 2013
a-2_tisper.jpgWe have 5 puppies for sale, 2 male og 3 female. They was born at 17th June. Mother is Nymånens Maia og the father is Vikerkollen\'s BBa Demon. Demoen have finish Polardistans 300 km Nordic style in 2012.
Valper 6 dager 13th of April, 2013
6_dager.jpgValpene til Emira og Polar nå nå nesten dobblet vekten siden på 6 dager.
2013 Grimsbu vintersamling 13th of April, 2013
a_oppstalling.jpgDet var Andrine og Sigmund som reiste på Norsk Siberian Husky klubb sin vintersamling i år. Vi lånte ut hundene våre til Rigmor og Per Olav. De kjørte hvert sitt 6 spann 5 mila. Andrine kjørte 4 spann sprint, 10 km. Det gikk veldig bra for alle tre. Per Olav og Rigmor imponerte med gode plasseringer i sitt første løp med 6 hunder.
Emira and Tingenek puppies 9th of April, 2013
emira.jpgOn 5 April we got 6 beatutiful puppies from Vikerkollen\'s BB Emira and Forstal\'s Tingenek (Polar). There were two girls and four boys.The pictures is from the same day.
Two 8 month puppies for sale 9th of April, 2013
begge.jpgVi har tatt inn to 8 måneder gamle valper for salg. De er veldig trivelige og har et godt gemytt. Det er en jente og en gutt fra samme kull. Mor er Ariel, reg nr NO50946/09. Far er vår Vikerkollen MS Borriz, reg nr 25803/05. Jenta heter Connie, reg nr NO53624/12 og gutten heter Chico, reg nr NO53619/12. De er vaksinert og chip merket.We have two 8 month old puppies for sale. They are from the same litter, a boy and a girl. They are very social and happy dogs. They are registered in the Norwegian Kennel Club and has received the vaccine and chip mark. The mother is Ariel, reg nr NO50946/09 and the father is Vikerkollen\'s MS Borriz, reg no 25803/05.
Vildmarksracet 2013 8th of February, 2013
c_sigmund_2.jpgSigmund fikk med seg Gøran Hult som handler og reiste til Vildmarksracet i Sverige. Det var første gang i år at dette løpet ble arrangert. Løpet var på 12 mil fordelt på to runder med 4 timers hvile mellom rundene. Sigmund startet i klasse C, åpenklasse. Det var 11 spann påmeldt i denne klassen. Første runden gikk ikke så bra for Sigmund og hundene. Han fikk linesurr og med dårlig ankerfeste ble det ikke lett å få orden på hundene. Han ble stående i over en halv time før han kom seg videre. Da var det en snill dame som stoppet og hjalp han med å holde spannet så han fikk løst opp hundene igjen. Andre runden gikk mye bedre, så alt i alt er han godt fornøyd med løpet.
Dorstokkmila 5th of February, 2013
premiepallen_2.jpgDet ble ikke mange bilder som ble tatt på Dørstokkmila i år men ett ble det i alle fall. Gitte og Sigmund kjørte i samme klasse, 8 spann sprint. Gitte ble nummer 1 og Sigmund nummer 2. Det var jo kjempe artig.
Hamar hundekjorerfestival 23rd of January, 2013
f_gitte.jpgIn Hamar hundekjørerfestival we had 3 team. It was the first weekend in January. It was Andrine in 4 dog class Junior 8 km, Gitte with 8 dog sprint 16 km and Rigmor (a puppy buyer) with 4 of ouer dog in senior class 8 km. Both Rigmor and Andrine had dogs from our long distance team. Andrine became number one in her class, Gitte got a great 3rd place. Rigmor completed also very vell on her first race and firly new with running a dog sled. A big thanks also to Tora and Viggo for letting Gitte borrow Luna in her team.
Puppies from Befana and Cosak 23rd of January, 2013
alle_guttene.jpgWe have now sold all the puppies from the litter of Befana and Cosak. There were 5 puppies, 3 boys and 2 girls. One boy has gone to Trondheim, two boys to Switzerland, one girl to Mo i Rana and one girl are we keeping ouerselves.
Polarhund utstilling 14th of May, 2012
a_hander_og_hund.jpgDet var nesten 30 Siberina Husky som var påmeldt til Polarhund utstillingen på Elverum med Karsten Grønås som dommer på rasen. 18 av disse hundene var hann hunder. Vi hadde meldt på Polar, Tingeling og Ir. Tingeling ble 3 beste tispe i konkurranse klassen med CK. Ir ble også 3 beste hann hund i konkurranse klassen også med CK. Polar ble beste hann hund og best i rasen, BIR, til slutt. Det var Gitte som viste alle tre.
Puppies two weeks 7th of May, 2012
1_valper.jpgPictures of Ia\'s puppies 2 weeks old. The have now started to get eyes.
Puppies born on 22 April 2nd of May, 2012
d_dag_en.jpgIa and Duke Jr become parents of 8 beatufull puppies on April 22, it is 5 boys and 3 girls. The puppies are very aktive and seems healty and fine.
Grimsbu 2012 12th of April, 2012
1_andrine_snorekjoring.jpgI år var det bare Gitte, Andrine og Birgit som reiste til vintersamlingen til Husky klubben på Grimsbu. Gitte var meldt på i Juniorklassen på 5-mila, Huskyløpet. Det var første gang klubben åpnet opp for juniorer i denne distansen/klassen. Det var 2 juniorer påmeldt, Aud Kristin Bjørgum og Gitte, med hvert sitt 6-spann. De fikk prøvd seg, med dårlig være på fjellet begge dagene, men fullførte begge to. Gitte kjørte med Emira, Borriz, Mo, Cosak, Lord og Dumbo. Dumbo ble litt halt på slutten av siste dagen. Han skulle være med på spannet til Sigmund til Finnmark så Gitte tok ingen sjanser med han og puttet han derfor i sleden den siste biten.Andrine var påmeldt i 2 spann snørekjøring 10 km 2 dager. Det var to i klassen hennes også. Etter dag en ledet Andrine med nesten 7 minutter på den beste i voksen klassen. Andrine fikk beste tid totalt på de to dager og slo den beste i vokens klassen 2 spann med over 12 1/2 minutt. Andrien snørekjørte med Iz og Ir.GRATULERER SÅ MYE TIL BEGGE JENTENE MED KJEMPE FLOTT INSATS:)
SHAM-draget 2012 1st of April, 2012
a_sigmund_mellomdistanse_12sp.jpgSHAM-draget er i Sverige og er et løp for renrasede polarhunder. Løpet pleier å være i februar. I år var det det Andrine som var påmeldt i 4 spann for Juniorer og Sigmund i mellomdistanse 12 spann. Det var 3 juniorer påmeldt, 2 Siberian spann og et Malamut spann. Løpet går over 2 dager, Andrine 10 km og Sigmund 45 km begge dagene. Andrien hadde Iz og Ir som ledere og Tingeling og Polar bak. Sigmund hadde i spannet sitt, Snilla, Cosak, Bachao, Borriz, Jr, Lord, Safran, Emira, Dumbo, Demon, Mo og Zevs. Andrien ble nr 1 i klassen sin og Sigmund nr 5. Vi hadde en kjempe fin helg. En stor takk til Viggo Jørgensen fra Andrine for hjelpen fra bilen til start begge dager. En takk også fra Sigmund til Viggo og Sofia Erikson for hjelp opp til start.
Rørosløpet 2012 29th of March, 2012
a_gitte.jpgI år var det Gitte som hadde lyst til å være med og kjøre Rørosløpet. Løpet går fra Røros til Langen med middag og overnatting der, så er det tilbake til Røros dagen etter. Gitte fikk låne 6 av hundene til Sigmund. Det var 3 junior kjørere med Siberian Husky som hadde meldt seg på, så det var jo ekstra artig. Løpet var som jeg husker det for noen år tilbake, veldig koselig. Gitte kom inn til en fin første plass.
Femunden 600 km 26th of March, 2012
a_andrine_for_start.jpgI år var året som Sigmund skulle satse på to lange løp han ikke hadde kjørt før. Det første var Femunden 600 km og det andre var Finnmark 1000 km i mars. Gitte skulle kjøre Junior Femunden og hadde fått lånt 6 av de hundene som allerede var tatt ut til Finnmark. Sigmund hadde med seg 7 hunder som ikke hadde gått lange løp før, så planen hans var å ta det med ro på Femundløpet. Han skulle ha dette som en gjennomkjøring til Finnmark for å plukke ut de siste hundene som skulle være med dit. Da Sigmund var på vei fra Grimsbu til Tynset fikk vi beskjed at ledelsen i Femundløpet hadde forandret reglene slik at de som ikke var i mål på Røros innen kl 1900 mandag kveld fikk ikke løpet sitt godkjent. Sigmund valgte da å bryte etter nesten 50 mil. Han hadde da igjen 8 friske hunder som fint hadde kunnet gjennomført løpet. Det er veldig leit og bittert å få ødelagt løpet sitt på en slik måte. Først har ledelsen i Femundløpet kortet inn løpet med en dag og så var starten 4 timer senere. Dette blir en forskjell på 28 timer mindre en før. SAMTIDIG SOM DE FORANDRER REGLENE I SLUTTET AV ET LØP. Hvordan kan et så veletablert løp som Femundløpet gjøre noe slikt? Er det slik at Femundløpet heretter bare skal være for eliten?
Lilyhammer filmen 14th of March, 2012
b_sanna_littel_steven_og_andrine.jpgVi ble kontaktet av filmselskapet Rubicon som skulle ha en hund som kunne spille ulv i en av filmene sine. De var var i gang med å spille inn en film på Lillehammer som skulle hete Lilyhammer.  Da vi kom var de forsinket så de det ble ikke noen innspilling av ulve scenen den dagen, men Andrine og venninnen Sanna fikk være med på noen bilder sammen med Steven Van Zandt. Han har hovedrollen i filmen og kanskje mest kjent som "Little Steven" og har blandt annet vært med i bandet til Bruce Springsteen i mange år. 
Gitte Femunden Jr 2012 2nd of March, 2012
a_roros.jpgI år var første gang Junior Femunden ble arrangert. Gitte var den første til å melde seg på løpet. Det ble til slutt 15 juniorer som deltok, men Gitte var den eneste med Siberian Husky spann. Løpet gikk fra Drevsjø til Røros med sjekkpunkt og obligatorisk hvile på 6 timer på Tufsingdal. Løpet var på 14 mil og starten var på ettermiddagen lørdag og de var i mål på Røros søndag morgen. Juniorene kjørte nesten hele løpet sitt i mørket og de hadde minus 30 grader på deler av løpet. Løpet var bra arrangert og ekstra fint var det at alle juniorene fullførte.
Romjula 2011 16th of February, 2012
a_arenaen.jpgBilder fra Ormsetermyra romjula 2011. Andrine kjørte en tur med Sander Helander Røset. Gitte kjørte 5 spann med familien Røset sine 2 Engelske settere bak i spannet. Så var det Marius Helander Røset på Snowboard med 4 hunder forand. Bildene er tatt av Linda Helander Røset.
Aaserna 2012 16th of February, 2012
a_gitte_dag_en.jpgGitte var påmeldt på Nordic Open i Åserna, Sverige i januar 2012. Det var påmeldt 4 deltakere i klassen hennes, 4 spann junior. Gitte kjørte med Iz, Ir, Tingeling og Polar. Hun var nr 2 etter første dag og beholdt plassen sin under hele løpet og ble da nr 2 etter 3 dager.
Høsttrening 2011 1st of February, 2012
a_kristian_og_viktoria-med_16sp.jpgKristian og Viktoria trener Sigmund sine hunder. Marius og Gitte trener sprint spannet til Gitte.Marius med Oblix, valp etter Gi og Duke Jr
Spesialutstilling i Sverige 17th of November, 2011
gitte_og_andrine_med_diplom.jpgI september var i på den Svenske spesialutstillingen for Siberian Husky. Vi hadde meldt på noen hunder som gjorde det ganske bra. Duke Jr var en av dem jeg hadde meldt på, men ikke hadde tenkte  å stille, fordi han var helt avrøytet. Til vår store overraskelse så ble han vår beste hund med 3 plass i Brukshund med CK. Sofia Ercsson har brukt Jr som far til sitt siste valpekull sammen med sin flotte tispe, Tiòne. Så Sofia hadde også meldt Jr på i Avelsklasse valp sammen med 4 valper. Der fikk hun en HP for sitt oppdrett. Gratulerer!Gitte og Andrine deltok på noen løp i Sverige vinteren 2011. På middagen lørdag kveld, fikk de utdelt hver sin Diplom, for hver sin 4 plass i den Svenske SH-cupen.
Frya med barn og hund 4th of November, 2011
1_barn_og_hund.jpgPå spesialutstillingen til Husky klubben i mai stilte Andrine og Gitte også opp i barn og hund. Andrine stilte Polar og Gitte stilte Tingeling. Det var første gang Tingeling og Polar var med på utstilling men de oppførte seg pent i ringen.
Spesialen på Frya 2011 4th of November, 2011
1_gitte_og_polar.jpgVi hadde meldt på 5 hunder på Norsk Siberian Husky klubb sin spesial utstilling på Frya i mai. De som var påmeldt var Polar, Borriz, Lord, Befana og Safran. Borriz og Befana gjorde det greit. Polar ble 3 beste hannhund i Juniorklassen. Lord ble 2 beste hund i konkurranse klassen med reserve CERT. Safran beste tispe og til slutt ble hun beste hund, av over 80 hunder som deltok, med CERT og BIR. Dette var artig!!!! :) Jeg må tilføye at Safran var med på spesialen for 2 år siden også og da ble hun også beste tispe med CERT og BIM.
VM mars 2011 14th of September, 2011
a_apningssermoni.jpgVM ble arrangert i mars 2011 på Gåsbu, Hamar hundekjører arena sitt anlegg. Vi stilte med 3 spann, Charmaine, Gitte og Sigmund. Charmaine hadde to hunder fra oss og to hunder fra Knut Erik Hagen. Hun stilte i 4 spann senior, Gitte deltok i 4 spann junior og Sigmund i Åpenklasse mellomdistanse. Løpet gikk over 3 dager og alle 3 gjennomførte alle dagene og var godt fornøyd.
Polardistans 2011 26th of June, 2011
1_sokking_av_hundene.jpgSigmund var med i år igjen på Polardistans 300 km. Vi hadde ikke nok hunder selv så vi måtte låne inn 4 stykker. 2 fra Kenneth Mosen og 2 fra Malin Sunding. TUSEN TAKK FOR LÅNET. Det stilte 7 spann til start men bare 3 fullførte. Sigmund ble nr 1.
Vintersamling på Grimsbu 3rd of March, 2011
22_premie_4_sp_barnelop.jpgVi var med på vintersamlingen til NSHK på Grimsbu i år også. I år var det Andrine og Gitte sin tur til å kjøre løp. Gitte stilte i 4 spann Junior 10 km over 2 dager, rekruttløpet på lørdag med snørekjøring 2 hunder og kick spark 2 hunder også på lørdag. Hun vant alle klassene hun deltok i. Andrine var med i 2 spann slede Junior 10 km over 2 dager, barneløpet med 4 spann slede, kick spark 2 hunder. Andrine ble nr 1 av 1 iJunior klassen, på barnelpet ble hun nr 1 og på kick spark ble hun nr 2 etter sin søster Gitte. Takker også Line Løw for lån av hund til Andrine på 4 spannet.
SHAM-draget 2011 28th of February, 2011
a_sigmund_for_start.jpgDet begynner å bli en tradisjon nå for Gitte og Sigmund å reise til SHAM-draget i Sverige, I år ble Andrine og Birgit med også for første gang. Sigmund var med i klassen Åpenspann 45 km over 2 dager. Gitte kjørte 4 spann Junior 10 km over 2 dager og Andrine 2 spann 5 km også 2 dager. Sigmund kjørte med Snilla og Bachao som ledere. Gitte kjørte med Iz og Ir som ledere og Blade og Emira bak. Andrine kjørte med Lobota og Zevs. Det var kaldt begge dagene med 33 grader minus på søndag. Vi hadde en kjempe hyggelig helg.
Femundløpet 2011 23rd of February, 2011
21a_andrine_tolga.jpgSigmund startet i klassen Femundløpet 400 km. I spannet hadde han Snilla, Lord, Duke Jr, Safran, Borriz, Bachao, Black Boy Mo og Cosak. Befana måtte dessverre tas ut på Søvollen pga tendens til halting. De andre hundene gikk bra hele tiden. Sigmund ble nr 5 av 23 startende i sin klasse.
Løp i Sverige 24th of January, 2011
a_gitte_til_mal_1_dag.jpgGitte kjørte løp i Sverige, Nordic Open i Åsarne den 14, 15 og 16 jan 2011. Det var 4 i klassen 4 spann junior. Gitte ble sist men var veldig godt fornøyd. Hun fikk prøvd hundene i løp som gikk over 3 dager. Hun prøvde også en unghund som leder og greide tids kravet til kvalifisering til VM.
Gitte nr 1 på Hamar 12th of January, 2011
8 og 9 jan var det løp på Hamar. Det var Hamar hundekjører festival som også var et kvalifiserings løp for VM i mars. Gitte vant 4 spann klassen for juniorer. Det var 4 i klassen og hun vant med 13 minutter sammenlagt over 2 dager. Gitte har trent sine hunder selv i hele høst. Så derfor er dette ekstra artig. GRATULERER GITTE!. Sigmund ble sist i sin klasse som var mellomdistanse Åpenspann. Han kjørte med 12 hunder, det var 3 kjørere i klassen. Andrine kjørte på søndag 2 spann med Moritz og Lobota. Hun kjørte på litt over 18 minutter som også var veldig bra. Astri Kelvmoen fikk låne  en av hundene til Gitte og deltok i Nordisk stil, snørekjøring med 1 hund. Hun vant klassen sin. Det var veldig artig med tanke på at Dingo ikke er trent for snørekjøring i hele tatt. Gratulerer til Astri også.
Valper i lek 11th of January, 2011
andrine_med_valpene.jpgVi hadde med valpene til Ormsetermyra i november. Der fikk de løpe løs og kose seg.
Sigmund og Anders 11th of January, 2011
a_koia.jpgI begynnelsen av desember kom Anders Hørnlund på besøk. Han og Sigmund tok med hundene og reiste til skogs for å trene. De hadde noen fine dager sammen.
Øystein og Gitte trener 1st of November, 2010
gitte_14_sp_1.jpgØystein og Gitte trener alle hundene på jordet. Øystein kjører 12 spann og Gitte 14 spann.
Høstferie på Skjelbreia 27th of October, 2010
g_hundene_i_luftegard_1.jpgI høstferien reiste Gitte på besøkt til Line Løw på Skjelbreia. Gitte hadde med seg 8 hunder, Dingo, Demon, Ir, Iz, Lobota, Emira, Blade og Borriz. Hun var der i noen dager og trente sammen med Line. Hundene fikk låne to fine hundegårder og været var veldig bra. Det ble en vellykket ferie. Tusen takk Line.
Valper fra England 3rd of October, 2010
polar_9_uker.jpgI april 2010 reiste Christen Rose-Andersen, Sigmund og jeg over til Forstal kennel for å bli bedre kjent med dem og hundene. Christen hadde da vært i kontakt med dem for oss i over ett år. Vi håpet å få kjøpe 2 valper fra dem i 2011. (Det var ingen hast pga at vi beholdt 12 valper våren 2009.) Det ble slik at vi fikk tilbud om to valper allerede nå, så 9 september kom det 2 valper fra England. En gutt, Polar, og en jente, Tingeling. Det er veldig flotte valper med et herlig gemytt.
Utstilling Sverige 2010 14th of September, 2010
I september var det spesialutstilling for Siberian Husky i Bjursås i Sverige. Vi hadde meldt på 3 stykker, Bachao, Safran og Moritz. Bachao var dessverre skadet og var halt i ringen. Vi er derfor veldig godt fornøyd med den blå sløyfe han fikk. Safran fikk rød sløyfe. Noe som vi også satte pris på, ettersom det ble delt ut rødt på bare 10 tisper av i alt 32. Hun nådde ikke opp blant de 5 beste i klassen. Moritz var meldt på i Veteranklassen. Han ble beste hannhund og BIM til slutt. Det var kjempe artig.Andrine deltok i barn og hund begge dager. Lørdag stilte hun Bachao og ble nr 1. Søndag stilte hun Safran og ble da også nr 1, så hun var strålende fornøyd.
SHAM-draget 2010 24th of February, 2010
gitte_i_joggesko.jpgGitte og Sigmund reiste til Sverige 20 og 21 februar for å være med på SHAM-draget. Gitte kjørte 4 spann junior. Sigmund byttet klasse fra 8 spann 3 mil til åpenklasse 5 mil. Han fikk låne 2 hunder av Annica og Nisse Uppström. Stor takk til dere Nisse og Annica som ville låne bort hunder på så kort varsel. Bildene har vi fått fra Annica og Tora Kleven. Takk så mye for det også.
Gitte på samling 3rd of February, 2010
a_morgenstrekk.jpgSiste helg i januar var Gitte med på landslag samling. Det var TKS som hadde ansvaret for samlingen og den var for hele landslaget. Samlingen foregikk på anlegget til Hamar trekkhundklubb. Det var 2 som var med som Junior i den aldersgruppen, begge fra Hamar. Gitte hadde en fin helg og var veldig fornøyd på søndag kveld. Hun hadde med seg 4 hunder. Det var de 3 vanlige sprint hundene hennes, Lobota og Emira (ledere) og Kaifas. Den siste var Blade som hun hadde fått låne av sin far. Han er trent for langdistanse men ser ut til å fungere veldig bra i begge distanser. Gitte har brukt Blade før i år også, i løp på Hamar. Gitte var også med å stelte hundene til Robert Sørlie som var en fin opplevelse.
Valper Safran 3 uker 2nd of February, 2010
domino_geni_og_ludo.jpgNå har valpene blitt 3 uker og veier nesten 2 kg. De bor foreløpig inne og blir godt sosialisert.
Desember tur 13th of January, 2010
agneta_og_sigmund_i_gausdal.jpgI desember fikk vi koselig besøk av Agneta og Anders Hörnlund. Både lørdag og søndag reiste Agneta, Anders og Sigmund til Gausdal og kjørte i løypene der. De hadde to flotte dager.
Hamar hundekjørerfestival 13th of January, 2010
andrine_brutus_og_strinde.jpg2 til 3 januar 2010 var det Hamar Hundekjørerfestival. Andrine deltok med 2 spann slede 5 km. Hun hadde fått lånde Strinde av Line Løw, den andre var vår Borriz. Litt kluss ble det men hun kom seg rundt. Gitte deltok i 4 spann slede 8 km over to dager. Det var 3 i klassen, ett blandings spann og 2 Siberian Husky spann. Gitte ble til slutt nr 2 etter blandings splannet. Hun var veldig godt fornøyd. Emira og Lobota var ledere og Kaifas og Blade gikk bak. Det ene bildet, inne fra løypa, har vi fått fra Tora Kleven.
Valper Safran 10th of January, 2010
w_valper_2_dager.jpgSafran fikk valper 9 jan 10. Det ble 2 jenter og 3 gutter. Duke Jr er faren. Safran ble beste tispe på NSHK sin spesialutstilling i mai 2009. Hun har gått løp. Duke Jr er norsk utstillings champion og har gått mange løp. Han er merittert i Norge og har to 1. meritteringer i Sverige.
Endelig ble 2eren vår ...... 5th of October, 2009
b_duke_jr_cert_og_cacib_2.jpgDen evige to\'er ble i dag endelig nr 1. Det var påmeldt 18 Siberian Husky på NKK sin utstilling i Vikingskipet. Endelig ble det "stang" inn på Duke Jr- Han fikk det etterlengtede STOR CERT\'et og ble beste hannhund og fikk også CACIB . En stor takk til Åshild Hveem som stilte Jr for oss.
Høstsamling på Åstjern 2nd of October, 2009
a_gitte_med_emira_og_tuva_med_aki.jpgFamilien Alhaug tok med seg 7 valper og reiste på høstsamlingen på Åstjern lørdag. Gitte ble med på 3 km jobb med Emira. Hun jogget sammen med Tuva Hope. Andrine og Gitte ble med på 750 barneløp med hund også . Andrine tok med seg 2 valper og Gitte 3. De to siste valpene fikk også være med på turen takket være Vilde og Maja.
Utstilling i Sverige 1st of October, 2009
gitte-bachao.jpgGitte og Simund reiste til Spesial utstillinge for Siberian Husky i Bjursås i Sverige helgen 12 og 13 september 09. Vi hadde meldt på 4 hunder, Safran, Bachao, Lord og Jr. Det var meldt på i alt 199 hunder.Lord ble vår beste hund. Han vant Brukshundklassen, Jr ble nr 4 og Bachao nr 5 (reserve) i samme klasse. Lord ble 2 beste hannhund totalt av ca 100 hann hunder og ble til slutt BIR i Brukshunklass. Safran fikk en rød sløyfe men ble ikke plassert videre.Bilder tatt av Eveline Koch
Seminar 18th of September, 2009
seminar_1.jpgI begynnelsen av august var vi på Seminar hjemme hos Karsten Grønås. Det var Cristen Rose-Andersen og Karsten Grønås som holdt foredraget. Det var veldig interessant og lærerikt, tar det gjerne oppi gjen. Takker for kjempefin helg og en stor takk til Eveline som stod for all bevertningen.
Hytte tur i Folldal 18th of September, 2009
tur_folldal_aug_09.jpgRett før skolen skulle begynne igjen reiste vi til hytta i Folldal. Det var mormor, Gitte, Ingeborg, Andrine, Nora og Birgit samt 6 av Bambi sine valper som reiste til fjells. Vi hadde noen fine dager med tur i Rondane sammen med valpene.
All puppies in August 09 24th of August, 2009
befana.jpgValpeslepp i slutten av august. Alle 3 valpekullene koser seg sammen med noen voksne hunder i luftegården. Vi har igjen 12 valper nå i alderen fra 9 til 10 uker.
Puppies Snilla 6 weeks 31st of July, 2009
male_a.jpg
Puppies Bambi 6 weeks 31st of July, 2009
bambi_1.jpg
Puppies Befana 6 weeks 30th of July, 2009
andrine_med_befana_valper.jpg
Puppies from Befana 18th of July, 2009
2_gutter_og_1_jente.jpgThe puppies from Befana was born 12th June. 2 girs and 4 boys. Nathan av Vargevass is the father.
Puppies from Snilla 18th of July, 2009
tispe_a.jpgSnilla av Vargevass and Robert av Vargevass got 8 puppies 15th June. 3 female and 5 male.
Puppies from Bambi 18th of July, 2009
gutt_a_4_uker.jpgBambi av Vargevass and Vikerkollen's MS Blade got 8 puppies 19th June. 4 female and 4 male.
Speialen 2009 4th of June, 2009
a1_bir_og_bim_2.jpgI år var Norsk Siberian Husky klubb sin spesial utstilling lagt til Åstjern, Brandu den 30 mai. Vi hadde meldt på 4 hunder. Borriz og Duke Jr i Åpen klasse, Lobota i Junior klassen og Safran i Unghund klassen. Borriz fikk en første plass (rød sløyfe). Duke Jr vant Åpen klassen og ble 2 beste hannhund totalt. Lobota (9 mnd) vant sin klasse og fikk CK. Safran (snart 2 år) vant også sin klasse og fikk CK. Lobota ble til sist 3 best tispe. Safran vant og fikk STOR CERTET og ble BIM. Gitte stilte 3 av hundene våre og skal ha all æren for at det gikk så bra.
NSHK vintersamling 2009 3rd of June, 2009
andrine_barnelopet_med_kaifas_og_bambi.jpgVintersamlingen for Husky klubben i 2009 var lagt til Grimsbu i Folldal for første gang.  I år lånte vi bort hundene våre til Keijo Korpela som kjørte 8 spann 2 x 5 mil. Første dagen gikk Snilla og Daniel som ledere. Andre dagen måtte Daniel stå over, så Blade gikk inn som lederhund for han. De andre i spannet var, Befana, Duke Jr, Borriz, Lord og Bachao. Andrine snørekjørte med Kaifas og Bambi på barneløpet. Gitte kjørte veldig bra på rekruttløpet med Emira og Moritz som ledere. Bak gikk Mo og Safran. Birgit var også med på rekruttløpet med Birk og Bambi som ledere og Kaifas og Bajas (innlånt) bak. Vi hadde et kjempe koslig opphold og og veldig godt fornøyd med mottakelsen vi fikk der.
Polardistans 2009 3rd of June, 2009
a_start_300.jpgSigmund kjørte 8 spann 300 km i år også. Polardistans går i Sverige og er et løp for bare renrasede hunder. I år ble løpet veldig tunge med løse spor. Det ble mange som brøt. Bare 2 stykker fullførte 300 km 8 spann. Det var Erik Greger og Sigmund. De tok følge de siste milene inn til mål. Sigmund kom litt forand og fikk 1. plassen.
Femundløpet 2009 30th of April, 2009
a_handler_teamet.jpgSigmund måtte dessverre bryte løpet bare 4 mil før mål. Han hadde da bare igjen 4 hunder som trakk. Det var Duke Jr og Snilla som lederhunder, Lord og Bachao bak. Birk lå i sleden. Han vurderte det slik at han heller ville bryte eller å gjennomføre kanskje på beskostning av de hundene som var igjen. Bilde fra sporet er tatt en liten stund før han brøt.
Samling på St.Olav 26th of March, 2009
a_st.olav.jpgFørste helg i desember 08 leide Hamar trekkhundklubb St.Olav for trening og sosialt samvær for klubbens medlemmer. Vi fikk kjempe fine forhold med masse snø. Det var mange om var innom i løpet av helgen. Veldig hyggelig.
Utstilling og NM samme helg 18th of March, 2009
a_borriz_og_gitte.jpgFra Polarhundutstilling i Trondheim på lørdag til NM i barmark på Elverum på søndag. Borriz ble 2 beste hannhund og Befana beste tispe med Cert og BIM på utstillingen. Gitte stilte begge hundene våre. Etter utstillingen satte vi oss i bilen for å komme hjem til Hamar ikke alt for sent, Gitte skulle delta i NM barmark dagen etter. Det var klassen sykkel og en hund. Den heldige hunden som skulle være med å delta var Moritz på 9 år. Det gikk ikke så bra denne gang, men vi får se om Gitte prøver igjen til høsten.
SHAMDRAGET 2008 17th of March, 2009
shamdraget_08.jpgBilde tatt av Tora Kleven fra SHAM-draget i 2008.
Utstillng i Drammen 2008 17th of March, 2009
vm_polarhunder-duke_jr_drammen.jpgDuke Jr på utstilling i Drammen. Han fikk reserve CACIB.
Spesialen i Bjursås, Sverige 16th of September, 2008
a,_birk_og_daniel_i_brukshundklassen.jpgVi hadde meldt på 7 hunder til Spesialen for Siberians Husky i Sverige den 13 september. Birk av Vargevass var dessverre halt den dagen og kunne ikke premieres. De andre 6hundene fikk rød sløyfe, 3 av disse fikk også CK. Det var Vikerkollens First Luna (ble andre beste tispe i Åpen klasse), Vikerkollens MS Befana (5 beste tispe i Brukshund klassen) og Moritz av Vargevass (andre beste Veteran).  Daniel av Vargevass har oppnådd 3 ganger 1 merittering i Sverige. Går det som vi håper får vår første Svenske Polarhund Champion. Vi vil GRATULERE Karsten Grønås og hunden Robert med BIR og Tora Kleven og Tanja med BIM.
Speialen 2008 13th of July, 2008
borriz_1.jpgVikerkollens First Duke Jr var den som gjorde det best på spesialutstillingen til Husky klubben i år. Han ble best i hannhund i Åpen klassen. Ble til slutt nr 3 totalt, slått av to svenske utstillings championer. Vi hadde meldt på 6 hunder. Vikerkollens BB Emira var den yngste, 6 md. Hund ble nr 2 i sin 6 til 9 md klasse. Vikerkollens MoS Safran (9 md) fikk en rød sløyfe i klassen 9 til 12 mnd. Vikerkollens MS Befana ble 3 beste tispe i Åpenklassen. Vikerkollens MS Borriz var den siste som måtte gå ut av ringen, av de 4 som ble igjen for plassering i Åpen klassen. Den som gjorde det dårligst var Vikerkollens MS Bachao, han fikk gult. Vi er meget godt fornøyd med den totale innsatsen fra våre hundene.
Vitersamling Femunden 2008 11th of April, 2008
safran_og_kaifas.jpgVi hadde det veldig koselig på Femunden på Huskyklubben sin vintersamling 2008. Sigmund, Gitte og Andrine var med på løp. Sigmund kjørte 5 mila, Gitte rekruttløpet med Bambi og to lånte hunder, av Tom Arne Kristiansen og Øystein Martinsen.  Andrine kjørte barneløpet med Prikken og Befana. Moritz ble lånt ut til 2 spann snørekjøring på Rekruttløpet. Moritz har adri løpt forand langrenn ski før. Jeg ble veldig imponert og stolt over hvor bra "gamle" far taklet dette. Koselig var det at Mali, Leif og fam Korpala var med denne gangen også. Spesielt artig var det å se igjen avkommet til Duke Jr. Vi koste oss på isen den siste dagen.
Polardistans 2008 11th of April, 2008
inn_pa_forste_sjekkpunkt_1.jpgSigmund var påmeldt i 8 spann klassen 300 km på Polardistans. Dette gikk over all forventning.Overaskelsen var stor da han kom først til mål.  Han vant klassen sin, av i alt 7 startende. Det var veldig spennende og tett i toppen. Det var også veldig hyggelig å treffe på Frans og Angela Dijkman fra Nederland som jeg har e-mailet med. Vi møtte noen kjente fra før og ble også kjent noen nye. De to årene jeg har vært med har det vært veldig koselig å komme til Polardistans og Serna. Vi hadde også med oss "minsten" i flokken, Emira. Hun fikk noen utrolig fine dager med sosialisering.
FEMUNDLØPET 6th of February, 2008
starten_pa_roros.jpgFørste bildet er fra starten på Røros. Som ledere går Duke Jr og Daniel. Neste er Birk og Snilla. Så kommer Borriz og Prikken og bakerst Bachao og Lord.Inn til mål kommer Snilla og Birk som ledere for spannet.
Valper født 9 nov 07 31st of January, 2008
gitte_pa_tur_med_valpene.jpgHer er noen bilder fra valpene til Bambi og Blade. Bildene er tatt i begynnelsen på januar og 17 januar.
NM for Andrine og Gitte 31st of January, 2008
andrine_nm_1.jpgGitte og Andrine var med å kjørte på NM på Hamar den 26 januar 08.
Pictures from Christmas 27th of December, 2007
kira_7_weeks.jpgHer er noen bilder tatt i romjulen.
Puppies 3 weeks 7th of December, 2007
apollon_4_weeks_1.jpgBambli og Blade sine valper 3 uker gamle.
Runa og Birk 13th of June, 2007
runa_i_pasken.jpgIsslottett's Runa og Birk av Vargevass er foreldre til valpene.
Spesialutstillingen 2006 19th of February, 2007
moritz_beste-hannhund_og_bim.jpgDet gikk kjempe bra for oss på NSHK sin spesialutstilling i 2006. Moritz ble BIM, Geir ble beste VETERAN, Duke og Luna best i hver sin respektive JUNIOR klasse. Bachao BIR VALP.
Rørosløpet 2007
forberedelse_til_omstarten.jpgSigmund var med i år også og ble igjen den første over mål i sin klasse.
Rørosløpet 2006
paa_langen_06.jpgSigmund først i mål på Rørosløpet. Han kjørete i 8-spann klassen for registrerte polarhunder.
Luna
vikerkollens_luna.jpgHjemme igjen etter utstillingen på Letohallen 18 feb 07.
Valpene ca 6 uker
skogstur_3.jpgNå har valpene blitt 7 uker. vi har hatt flere turer i skogen og nå er det bånd trening som står for tur. :)
Et glimt fra sommeren i 2006
klovtur_oyungfjellet_2.jpgNoen bilder fra sommeren 2006.
Valpene til Snilla og Moritz
1_uke.jpgHer er noen bilder av valpene til Snilla og Moritz som ble født den 30 juli 07. Det ble 3 gutter og 4 jenter. På to av bildene er valpene bare noen få timer gamle.
Snilla og Moritz valper 2 uker
puppis_19_days_1.jpgHer er valpene 2 uker. De har blitt veid og fått sin første negle klipp.
Valper født 30 juli 07
valper_4_week.jpgBilder fra de er 4 uker
Puppis 6 week
litt_kos.jpgNå har valpene rukket å bli 6 uker. Her er noen nye bilder av dem.
Ute i luftegården
vi_vil_ut.jpgNå er valpene 8 uker. Bildene er tatt i luftegården våres!
Valper 11 uker
kenai.jpgDisse bildene er tatt av valpene når de var ca 10-11 uker.
Trening 2007
sa_var_vi_i_gang.jpgTreningen i høst har stort sett foregått på jordet utenfor huset.
Hope for puppies in Augus
Saturday, 27th of June, 2015
We hope for puppies in August between Nymånens Maia og Vikerkollen's ..... [Les mer]
Dogs for sale
Friday, 22nd of August, 2014
 Unfortunately we have to sell out some adult dogs. If you are interes..... [Les mer]
Valper Tingeling og Iz
Tuesday, 24th of June, 2014
Vi har 3 valper for salg, 1 jente og 2 gutter. De er født 23 mai. Se..... [Les mer]
Puppies born 17 June2013
Monday, 15th of July, 2013
We have 5 puppies for sale, 2 male og 3 female. They were born at 17th June..... [Les mer]
Duke Jr har blitt pappa
Tuesday, 14th of May, 2013
Vår Duke Jr har blitt pappa til 5 flotte valper. Det er Anne Guri Mou..... [Les mer]